Dany jest okrąg o równaniu

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
mateusz226
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 14 mar 2010, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Dany jest okrąg o równaniu

Post autor: mateusz226 »

Dany jest okrąg o równaniu\(\displaystyle{ (x-5) ^{2} +(y+1)^{2}=25}\). Długość tego okręgu jest równa

A\(\displaystyle{ . 25\pi B. 10\pi C. 6\pi D.2\pi}\)


by mogl mi ktos powiedziec jak
to zrobic bo kompletnie nie rozumiem
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Dany jest okrąg o równaniu

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ r=5}\)
\(\displaystyle{ l=2 \pi r}\)
Podstawiasz i liczysz.
ODPOWIEDZ