Oblicz pole powierzchni ostrosłupa
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 16 kwie 2010, o 16:45
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
Oblicz pole powierzchni ostrosłupa
Oblicz pole powierzchni całkowitej stożka, wiedząc, że jego objętość jest równa 1000 cm3, a pole jego przekroju osiowego wynosi 300 cm2.
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3247 razy
Oblicz pole powierzchni ostrosłupa
\(\displaystyle{ r}\) i \(\displaystyle{ h}\) policzysz z
\(\displaystyle{ \begin{cases} \frac{1}{3}\pi r^2h=1000 \\ \frac{1}{2} \cdot 2rh=300 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} \frac{1}{3}\pi r^2h=1000 \\ \frac{1}{2} \cdot 2rh=300 \end{cases}}\)