Prostopadłościan i kąt
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 5 kwie 2010, o 16:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: nie wiem
Prostopadłościan i kąt
Podstawa prostopadłościanu jest kwadratem o polu 9. Objętość prostopadłościanu jest równa 45. Przekątna ściany bocznej bocznej prostopadłościanu tworzy z podstawą prostopadłościanu kąt alfa taki że tg=??
-
- Użytkownik
- Posty: 202
- Rejestracja: 11 wrz 2007, o 18:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Alabastia
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 5 razy
Prostopadłościan i kąt
\(\displaystyle{ a \cdot b \cdot c=45}\)
\(\displaystyle{ 9 \cdot c=45}\)
\(\displaystyle{ c=5}\)
narysuj ten kąt, znasz wysokość bryły i dlugość podstawy. tangens kata tylko do odczytania..
\(\displaystyle{ 9 \cdot c=45}\)
\(\displaystyle{ c=5}\)
narysuj ten kąt, znasz wysokość bryły i dlugość podstawy. tangens kata tylko do odczytania..
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 5 kwie 2010, o 16:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: nie wiem