Odcinek rzeczywisty

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
Tomy666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 12 sty 2010, o 18:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 35 razy

Odcinek rzeczywisty

Post autor: Tomy666 »

Mam do zrobienia pewne zadanie projektowe konstrukcji, targa mną pewną wątpliwość,a mianowicie:

Skala \(\displaystyle{ 1:100}\) to jest 1m \(\displaystyle{ \rightarrow}\)odpowiada 1 cm na moim rysunku ?


Ogólnie to mam podane :
Odcinek AB=26m i odcinek BC=46m i to mam zapisać w skali \(\displaystyle{ 1:100}\)

Myślę ,że to jest na moim rysunku AB=13cm i BC=23cm ?
Ogólnie to nie jestem pewny czy to dobrze zamieniam ,bo wtedy na bloku A4 będzie ogromna ta szerokość(46cm).

Wiem ,że to banalne sprawy ,ale czy ktoś by mi to mógł potwierdzić ?
Serdecznie dziękuję
ODPOWIEDZ