oblicz objetosc i pole pow calkowitej stozka
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 29 mar 2010, o 13:48
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: police
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 29 mar 2010, o 13:48
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: police
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 27 kwie 2009, o 16:30
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 1 raz
oblicz objetosc i pole pow calkowitej stozka
\(\displaystyle{ V= \frac{1}{3}*Pp*H}\)
\(\displaystyle{ Pp= \pi *r ^{2}}\)
\(\displaystyle{ Pp= \pi *12dm=12 \pi dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ V= \frac{1}{3}* \pi *12dm ^{2} *12dm=48 \pi dm ^{3}}\)-- 29 mar 2010, o 15:50 --\(\displaystyle{ l ^{2}=(12dm) ^{2} + (12dm) ^{2}}\)
\(\displaystyle{ l ^{2}=144dm ^{2} + 144dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ l ^{2}=288dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ l= \sqrt{288dm ^{2} }}\)
\(\displaystyle{ l=12 \sqrt{2} dm}\)
\(\displaystyle{ Pb= \pi *r*l}\)
\(\displaystyle{ Pb= \pi *12dm*12 \sqrt{2} dm}\)
\(\displaystyle{ Pb=144 \sqrt{2} \pi dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ Pc=Pb+Pp}\)
\(\displaystyle{ Pc=144 \sqrt{2} \pi dm ^{2}+12 \pi dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ Pp= \pi *r ^{2}}\)
\(\displaystyle{ Pp= \pi *12dm=12 \pi dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ V= \frac{1}{3}* \pi *12dm ^{2} *12dm=48 \pi dm ^{3}}\)-- 29 mar 2010, o 15:50 --\(\displaystyle{ l ^{2}=(12dm) ^{2} + (12dm) ^{2}}\)
\(\displaystyle{ l ^{2}=144dm ^{2} + 144dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ l ^{2}=288dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ l= \sqrt{288dm ^{2} }}\)
\(\displaystyle{ l=12 \sqrt{2} dm}\)
\(\displaystyle{ Pb= \pi *r*l}\)
\(\displaystyle{ Pb= \pi *12dm*12 \sqrt{2} dm}\)
\(\displaystyle{ Pb=144 \sqrt{2} \pi dm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ Pc=Pb+Pp}\)
\(\displaystyle{ Pc=144 \sqrt{2} \pi dm ^{2}+12 \pi dm ^{2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 29 mar 2010, o 13:48
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: police
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 29 mar 2010, o 13:48
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: police
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 27 kwie 2009, o 16:30
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 1 raz