oblicz pole
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 6 mar 2010, o 16:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wrocław
- Podziękował: 1 raz
oblicz pole
Podstawą stożka jest koło o polu równym długości okręgu tego koła. Przekrój osiowy stożka jest trójkątem prostokątnym. Oblicz pole tego przekroju.
-
- Użytkownik
- Posty: 291
- Rejestracja: 16 paź 2009, o 18:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 55 razy
oblicz pole
\(\displaystyle{ \pi r^2=2 \pi r}\)
\(\displaystyle{ r=2}\)
\(\displaystyle{ l^2+l^2=r^2}\)
\(\displaystyle{ l^2=2}\)
\(\displaystyle{ S=l^2}\)
\(\displaystyle{ S=2}\)
\(\displaystyle{ r=2}\)
\(\displaystyle{ l^2+l^2=r^2}\)
\(\displaystyle{ l^2=2}\)
\(\displaystyle{ S=l^2}\)
\(\displaystyle{ S=2}\)