kula - piłka

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
kuband
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 1 mar 2010, o 21:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: szczecin

kula - piłka

Post autor: kuband »

Piłka plażowa ma 0.5 metra średnicy. Ile folii zużyto na jej wyprodukowanie? Dolicz 5% na odpady produkcyjne. Jaki bok musi mieć kwadrat folii?
kazik1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 19 paź 2009, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 18 razy

kula - piłka

Post autor: kazik1993 »

\(\displaystyle{ 4 \pi r ^{2} \cdot 1.05}\) - ilość folii

\(\displaystyle{ \sqrt{ 4 \pi r ^{2} \cdot 1.05 }}\) - bok kwadratu folii
ODPOWIEDZ