prostopadłościan i jego wymiary?

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
njulajf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 22 lut 2010, o 11:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: miasto

prostopadłościan i jego wymiary?

Post autor: njulajf »

Objętość prostopadłościanu o wymiarach a x a x h wynosi 144 a pole powierzchni 168. Wymiary prostopadłościanu wynoszą?
Awatar użytkownika
Mikhaił
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: 20 wrz 2007, o 21:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 37 razy

prostopadłościan i jego wymiary?

Post autor: Mikhaił »

\(\displaystyle{ a \cdot a \cdot h=144}\)
\(\displaystyle{ 2a^{2}+4 \cdot a \cdot k=168}\)
ODPOWIEDZ