Pola powierzchni trzech ścian prostopadłościanu są równe 8,6
Pola powierzchni trzech ścian prostopadłościanu są równe 8,6
Pola powierzchni trzech ścian prostopadłościanu są równe \(\displaystyle{ 8,64 m^2 , 12,96 m^2 , 15,36 m^2}\). Oblicz objętość tego prostopadłościanu.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, o 18:50 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
Pola powierzchni trzech ścian prostopadłościanu są równe 8,6
Rozwiąż układ równań.
\(\displaystyle{ \begin{cases} a\cdot b=8,64 \\ b\cdot c=12,96 \\ a\cdot c=15,36 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a\cdot b=8,64 \\ b\cdot c=12,96 \\ a\cdot c=15,36 \end{cases}}\)