Wzór na pole powierzchni całkowitej sześcianu
Wzór na pole powierzchni całkowitej sześcianu
Ja bym chcial sie dowiedziec jakie jest pole na powierzchnie sześcianu?
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik
- Posty: 2970
- Rejestracja: 8 paź 2004, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suchedniów/Kraków
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 293 razy
Wzór na pole powierzchni całkowitej sześcianu
Sześcian to wielościan foremny, którego wszystkie ściany są kwadratami. Pole każdej z tych ścian jest równe \(\displaystyle{ a^2}\), więc \(\displaystyle{ P_c=6\cdot a^2}\) )
Pozdrawiam,
--
Tomasz Rużycki
PS.: Wydaje mi się, że wzór jest pod tym linkiem --> https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=415 Najpierw szukaj potem pytaj
Pozdrawiam,
--
Tomasz Rużycki
PS.: Wydaje mi się, że wzór jest pod tym linkiem --> https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=415 Najpierw szukaj potem pytaj
Ostatnio zmieniony 29 mar 2006, o 12:42 przez Tomasz Rużycki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 1179
- Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: krk
- Pomógł: 9 razy
Wzór na pole powierzchni całkowitej sześcianu
pisz w odpowiednich pokojach - ten WYJATKOWO przenioslem