Powierzchnia kuli i objętość !

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Poaland
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 6 wrz 2009, o 13:04
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy

Powierzchnia kuli i objętość !

Post autor: Poaland »

Witam mam problem z jednym zadaniem :

1)Pole powierzchni kuli o objętości 288 (PI) wynosi :

Próbowałem zrobić "PI" ale mi nie wychodziło sory"
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16323
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3245 razy

Powierzchnia kuli i objętość !

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \frac{4}{3}\pi r^3=288 \pi}\)
Policz z tego \(\displaystyle{ r}\), a potem pole
ODPOWIEDZ