znaleźć równania ścian równoległościanu

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
kdian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 4 mar 2008, o 10:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

znaleźć równania ścian równoległościanu

Post autor: kdian »

Dane są równania:
\(\displaystyle{ x-3y+4z-12=0}\)
\(\displaystyle{ y+2z-5=0}\)
\(\displaystyle{ x+4=0}\) oraz punkt A \(\displaystyle{ A=(4,-3,2)}\). Jak na podstawie tych danych wyznaczyć pozostałe ściany równoległościanu? proszę o w mairę dokładne wytłumaczenie bo chciałem to zadanie potraktować jako podstawę do dalszej nauki tego tematu.
ODPOWIEDZ