Romb ,Prostokąt

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
p3t3rpl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 17 gru 2009, o 16:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów

Romb ,Prostokąt

Post autor: p3t3rpl »

1.Pole rombu , którego dłuższa przekątna wynosi ,jest równe 21, Druga przekątna ma długośc

A \(\displaystyle{ \frac{21}{4}}\)

B. \(\displaystyle{ \frac{4}{21}}\)

C.\(\displaystyle{ \frac{21}{8}}\)

D.\(\displaystyle{ \frac{8}{21}}\)

2. Punkty A = \(\displaystyle{ \left(-1,3 \right)}\) , Punkty C = \(\displaystyle{ \left(7,9 \right)}\) sa przeciwleglymi wierzcholkami prostokata ABCD. Promien okrego opisanego na tym prostokacie jest równy

A. 10
B. 6\(\displaystyle{ \sqrt{2}}\)
C.5
D.B. 3\(\displaystyle{ \sqrt{2}}\)

Prosze o odpowiedz i rozpisanie
ania91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 22 lis 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 2 razy

Romb ,Prostokąt

Post autor: ania91 »

Zad. 2 Wg mnie 5. Narysuj sobie ten prostokąt w układzie współrzędnych. Na prostokącie opisz okrąg i powiedz mi, czym jest połowa odległości między punktami AC?
p3t3rpl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 17 gru 2009, o 16:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów

Romb ,Prostokąt

Post autor: p3t3rpl »

jakbym umial ;P u mnie matematyki 0 ;p-- 10 sty 2010, o 11:06 --w dalszym ciagu prosze o pomoc:(
ODPOWIEDZ