[Wyznacz współrzedne punktów wspólnych(o ile istnieją) prostej l i okręgu o (S,r ) .
\(\displaystyle{ o: x ^{2} + y ^{2} +6x+ 2y=0 l: x+y=-8}\)
Napisz równanie stycznych do okręgu o i równoległych do prostej k:
\(\displaystyle{ o: x ^{2} +y ^{2}- 8x- 6y+ 16=0 ; k: y=-x}\)
Napisz równania stycznych do okręgu o i przechodzących przez punkt A , jeśli:
\(\displaystyle{ o: x ^{2}+ y ^{2}+ 6x+ 2y + 5=0; A(-2,2)}\)
napisz równania stycznych do okręgu; wyznacz współrzędne...
-
- Użytkownik
- Posty: 564
- Rejestracja: 30 lip 2009, o 09:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 122 razy
napisz równania stycznych do okręgu; wyznacz współrzędne...
a)
Rozwiaz uklad rownan:
\(\displaystyle{ x^2+y^2+6x+2y=0}\)
\(\displaystyle{ x+y=(-8)}\)
i po sprawie
c)
klik
Rozwiaz uklad rownan:
\(\displaystyle{ x^2+y^2+6x+2y=0}\)
\(\displaystyle{ x+y=(-8)}\)
i po sprawie
c)
klik