pole powierzchni graniastoslupow
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 6 paź 2009, o 22:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ggg
- Podziękował: 2 razy
pole powierzchni graniastoslupow
oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ABCDA1B1C1D1,w którym przekątna AC1 ma długość 10 cm i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod katem 30 stopni.
- Rooibos
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 15 lut 2009, o 13:41
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: I LO im. St. Dubois
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 4 razy
pole powierzchni graniastoslupow
1.Obliczasz H i \(\displaystyle{ a\sqrt{2}}\)z własności trójkąta 30 60 90. (H=5, \(\displaystyle{ a\sqrt{2}=5 \sqrt{3}}\))
2. Obliczasz a. (\(\displaystyle{ a= 2,5 \sqrt{6}}\))
3. Obliczasz pole
2. Obliczasz a. (\(\displaystyle{ a= 2,5 \sqrt{6}}\))
3. Obliczasz pole
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 6 paź 2009, o 22:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ggg
- Podziękował: 2 razy
pole powierzchni graniastoslupow
a czemu ci wyszlo 5 pierwiastkow z trzech a nie 5 pierwiastkow z dwoch ?