oblicznie r podstawy majac pole boczne

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
bocian1994
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 lis 2009, o 19:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowsze

oblicznie r podstawy majac pole boczne

Post autor: bocian1994 »

witam mam male pytanie mam podane ze prostokat ktroy jest zwiniety w walec ma wymiary 10cm na 16 cm i jak wyciagnac z tego r?
barakuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polen
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 306 razy

oblicznie r podstawy majac pole boczne

Post autor: barakuda »

\(\displaystyle{ 2\pi r = 10 \ lub \ 2 \pi r=16}\)

w zaleznosci w któraą strone jest zwiniety
bocian1994
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 lis 2009, o 19:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowsze

oblicznie r podstawy majac pole boczne

Post autor: bocian1994 »

hmm dobra czyli dalej jak wyjdzie ;d
barakuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polen
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 306 razy

oblicznie r podstawy majac pole boczne

Post autor: barakuda »

\(\displaystyle{ r= \frac{5}{\pi} \ lub \ r= \frac{8}{\pi}}\)
ODPOWIEDZ