przekatna szescianu
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 23 lis 2009, o 20:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Jarosław
przekatna szescianu
oblicz dlugosc krawedzi pola powierzchni i objetosci szescianu w ktorym przekatna sześcianu jest równa 8\(\displaystyle{ \sqrt{3}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 1086
- Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polen
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 306 razy
przekatna szescianu
\(\displaystyle{ D=a \sqrt{3} = 8 \sqrt{3} \Rightarrow a=8}\)
\(\displaystyle{ P_{p} = 6a^2 = 6 \cdot 64=384 (j^2)}\)
\(\displaystyle{ V=a^2 = 8^3 = 512 (j^3)}\)
\(\displaystyle{ P_{p} = 6a^2 = 6 \cdot 64=384 (j^2)}\)
\(\displaystyle{ V=a^2 = 8^3 = 512 (j^3)}\)