pole powierzchni szescianu
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 23 lis 2009, o 20:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Jarosław
pole powierzchni szescianu
oblicz długośc krawędzi pola powierzchni i objetosc szescianu w którym przekątna sciany jest rowna 6\(\displaystyle{ \sqrt{2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 1086
- Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polen
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 306 razy
pole powierzchni szescianu
\(\displaystyle{ d=a \sqrt{2} = 6 \sqrt{2} \Rightarrow a=6}\)
\(\displaystyle{ P_{p} = 6a^2 = 6 \cdot 6^2 = ...... (j^2)}\)
\(\displaystyle{ V=a^3 = 6^3 = ...... (j^3)}\)
\(\displaystyle{ P_{p} = 6a^2 = 6 \cdot 6^2 = ...... (j^2)}\)
\(\displaystyle{ V=a^3 = 6^3 = ...... (j^3)}\)