znajdź objętość prostopadłościanu

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
kakashi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 2 paź 2007, o 21:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 2 razy

znajdź objętość prostopadłościanu

Post autor: kakashi »

w prostopadłościanie abcd a'b'c'd' dane są |AB|=3, |BC|=4 oraz sin kąta CAC' = \(\displaystyle{ \frac{2}{3}}\) Znajdź objętość tego prostopadłościanu.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania
ODPOWIEDZ