basen kapielowy
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 23 lis 2009, o 20:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Jarosław
basen kapielowy
basen kapielowy ma ksztalt prostopadloscianu o wym.25m, 10,5m, 1,8m ile l wody jest w basenie jesli objetosc wody zajmuje 80% objetosci basenu
-
- Użytkownik
- Posty: 1086
- Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polen
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 306 razy
basen kapielowy
\(\displaystyle{ V=abc = 25 \cdot 10,5 \cdot 1,8 = 472,5 m^3}\)
\(\displaystyle{ 1m^3 = 1000l}\)
\(\displaystyle{ 472,5 m^3 = 472500l}\)
\(\displaystyle{ 472500 \cdot 80 \% =378000}\)
W basenie jest 378000 l wody
\(\displaystyle{ 1m^3 = 1000l}\)
\(\displaystyle{ 472,5 m^3 = 472500l}\)
\(\displaystyle{ 472500 \cdot 80 \% =378000}\)
W basenie jest 378000 l wody