Oblicz pole i objętość
a) prostopadłościanu o wymiarach 2 cm x 1 dm x 5 mm
b) sześcianu o krawędzi \(\displaystyle{ 2\sqrt{2}}\)
Pole i objętośc
-
- Użytkownik
- Posty: 39
- Rejestracja: 15 wrz 2009, o 14:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 9 razy
Pole i objętośc
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, o 19:39 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami[latex] i [/latex] . Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami
- High Voltage
- Użytkownik
- Posty: 133
- Rejestracja: 7 paź 2009, o 22:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 16 razy
Pole i objętośc
ad.a zamień jednostki i skorzystaj ze wzorów
ad.b \(\displaystyle{ V=a ^{2}}\)
\(\displaystyle{ P=6a ^{2}}\) czyli też wzory
ad.b \(\displaystyle{ V=a ^{2}}\)
\(\displaystyle{ P=6a ^{2}}\) czyli też wzory