Pole przkeroju sześcianu

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
kolorowekredki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 lis 2009, o 15:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław

Pole przkeroju sześcianu

Post autor: kolorowekredki »

Oblicz pole przekroju sześcianu,który zawiera dwie krawędzie równoległe nie należące do jednej ściany,jeśli krawędź sześcianu ma 3 pierwiastek 2 cm długości.

Bardzo proszę o odpowiedź
czekoladowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: 3 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koziegłówki
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 41 razy

Pole przkeroju sześcianu

Post autor: czekoladowy »

\(\displaystyle{ 3 \sqrt{2}cm * 3 \sqrt{2}cm \sqrt{2} =18 \sqrt{2}cm^2}\)
ODPOWIEDZ