Naszkicuj bryłę ograniczoną powierzchniami:
\(\displaystyle{ (a)x^2 + y^2 = 4, z = 0, 2x - 3y + z - 10 = 0,}\)
\(\displaystyle{ (b)x = 0, x = 2, y = 0, y = 3, z = 0, z = 2x + 4y + 1,}\)
i oblicz jej objętość.
Szkicowanie bryły
Szkicowanie bryły
Robisz rzut/y na płaszczyznę/y. Jak masz z tym problem to na google wpisz hasło bryły albo na forum poszukaj przykladow
a) powinieneś wiedziec jak wygląda
b)No tutaj to chyba nie powinno byc problemu...
a) powinieneś wiedziec jak wygląda
b)No tutaj to chyba nie powinno byc problemu...