oblicz pole prostopadłoscianu
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 15 paź 2009, o 12:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: lędziny
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 3090
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 879 razy
oblicz pole prostopadłoscianu
\(\displaystyle{ P_{c} = 2 (ab + ac + bc)}\)
\(\displaystyle{ V=a \cdot b \cdot c}\)
\(\displaystyle{ V=a \cdot b \cdot c}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 15 paź 2009, o 12:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: lędziny
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 3090
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 879 razy
oblicz pole prostopadłoscianu
dziadzia555 pisze:a skąd wziąć ( b i c )jak mam podane tylko a,H i przekątną podstawy??
H i c to to samo
b obliczysz z tw. Pitagorasa \(\displaystyle{ b= \sqrt{d^2 - a^2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 15 paź 2009, o 12:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: lędziny
- Podziękował: 1 raz