Oblicz Pole całkowite i objętość ostrosłupa prawidłowego czw

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
myrchol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 paź 2009, o 13:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: KCH

Oblicz Pole całkowite i objętość ostrosłupa prawidłowego czw

Post autor: myrchol »

Witam,
potrzebuję pomocy przy zadaniu z matematyki a mianowicie :
Oblicz pole całkowite i objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego mając dane :
a) a=4<pierwiastek>3 a kąty między wysokością ściany bocznej a podstawą 30'
b)H=8czm a kąt między wysokością a ścianą boczną wynosi 45'
c) Pb=64cm2 i kąt między wysokością a ściana boczną 30'
Mam nadzieje ,że ktoś szybko mi pomoże :)

-- 11 paź 2009, o 20:03 --

Proszę pomóżcie potrzebuje te zadania na jutro
ODPOWIEDZ