graniastosłup pole i objętość
graniastosłup pole i objętość
proszę o podanie mi wyniku do tego zadania:) Oblicz v i Pc graniastosłupa którego podstawą jest trójkąt o bokach 10, 8, 12 a wysokość jest 3x większa niź wysokość podstawy padająca na najdłuższy bok.
-
- Użytkownik
- Posty: 23493
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3263 razy
graniastosłup pole i objętość
Graniastosłup (prawdopodobnie) prosty.
Pole podstawy z Herona; potem z pola wysokość padającą na najdłuższy bok - wstawiać do wzorów.
Pole podstawy z Herona; potem z pola wysokość padającą na najdłuższy bok - wstawiać do wzorów.
-
- Użytkownik
- Posty: 3090
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 879 razy
graniastosłup pole i objętość
\(\displaystyle{ P_{c} = 180 \sqrt{7} j^2}\)
\(\displaystyle{ V = \frac{1575}{4} j^3}\)
\(\displaystyle{ V = \frac{1575}{4} j^3}\)