Bryły Obrotowe
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Bryły Obrotowe
\(\displaystyle{ l=18}\)
Ze wzoru \(\displaystyle{ \frac{180^{\circ}}{360^{\circ}}\cdot 2\pi l=2\pi r}\) policz \(\displaystyle{ r}\)
Z Pitagorasa \(\displaystyle{ h}\), potem z jakiejś funkcji połowę kąta rozwarcia i całość
Ze wzoru \(\displaystyle{ \frac{180^{\circ}}{360^{\circ}}\cdot 2\pi l=2\pi r}\) policz \(\displaystyle{ r}\)
Z Pitagorasa \(\displaystyle{ h}\), potem z jakiejś funkcji połowę kąta rozwarcia i całość