graniastosłup nie prosty

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
Nixur
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 lip 2006, o 20:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kutno
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 4 razy

graniastosłup nie prosty

Post autor: Nixur »

Oblicz objętość równoległośćianu, którego wszyskie ściany są rombami o boku a i kącie ostrym \(\displaystyle{ \alpha}\)
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

graniastosłup nie prosty

Post autor: agulka1987 »

\(\displaystyle{ V=a^3(1-cos\alpha) \cdot \sqrt{1+2cos\alpha}}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

graniastosłup nie prosty

Post autor: anna_ »

ODPOWIEDZ