objętość/ pole całkowite ostrosłupa
-
- Użytkownik
- Posty: 371
- Rejestracja: 16 kwie 2009, o 21:03
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 142 razy
objętość/ pole całkowite ostrosłupa
Oblicz pole powierzchni całkowitej czworościanu foremnego o objętości równej 18 sqrt{2}-- 2 cze 2009, o 19:10 --18 pierwiastków z 2 **
- Psycho
- Użytkownik
- Posty: 370
- Rejestracja: 23 gru 2008, o 09:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Przemyśl/Kraków
- Podziękował: 59 razy
- Pomógł: 68 razy
objętość/ pole całkowite ostrosłupa
Wstaw to w klamry \(\displaystyle{ \(\displaystyle{ }\) }\).
Korzystasz ze wzorów:
\(\displaystyle{ V= \frac{a^{3} \sqrt{2} }{12} \\
P_{c} = a^{2} \sqrt{3}}\)
Korzystasz ze wzorów:
\(\displaystyle{ V= \frac{a^{3} \sqrt{2} }{12} \\
P_{c} = a^{2} \sqrt{3}}\)