Graniastosłupy- kąty w graniastosłupach.

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
TES
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 24 maja 2009, o 11:43
Płeć: Kobieta

Graniastosłupy- kąty w graniastosłupach.

Post autor: TES »

Czy 0,25 m2 papieru wystarczy na oklejenie pudelka w kształcie graniastosłupa prawidłowego czworokątnego,
w którym wysokość ma dlugość 15cm, a przekątna ściany bocznej jest nachylona do podstawy
pod kątem 30o.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Graniastosłupy- kąty w graniastosłupach.

Post autor: anna_ »

Kod: Zaznacz cały

http://matematyka.pl/search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bpapieru++%2Bwystarczy++%2Boklejenie++%2Bpude%C5%82ka++%2Bkszta%C5%82cie++%2Bgraniastos%C5%82upa++%2Bprawid%C5%82owego++%2Bczworok%C4%85tnego++%2Bkt%C3%B3rym++%2Bwysoko%C5%9B%C4%87++%2Bd%C5%82ugo%C5%9B%C4%87++%2B15cm++%2Bprzek%C4%85tna++%2B%C5%9Bciany++%2Bbocznej++%2Bjest++%2Bnachylona++%2Bpodstawy++%2Bpod++%2Bk%C4%85tem++&ch=-1
ODPOWIEDZ