prostopadłoscian

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
marekb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 2 kwie 2005, o 12:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 2 razy

prostopadłoscian

Post autor: marekb »

oblicz pole powierzchni prostopadłoscianu o wymiarach 1m 2m 4m

Jeśli w prostopadłościanie znajdziesz gdziekolwiek trójkąt (oczywiście z pominięciem przekrojów) to osobiście wniosę prośbę do adminów o nadanie Ci rangi gościa specjalnego a póki co wątek przenoszę do odpowiedniego działu - DEXiu
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2702
Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 642 razy

prostopadłoscian

Post autor: ariadna »

Gdy a,b,c to dlugości boków to pole powierzchi to:
\(\displaystyle{ P_{c}=2\cdot(a\cdot{b}+b\cdot{c}+c\cdot{a})}\)
marekb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 2 kwie 2005, o 12:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 2 razy

prostopadłoscian

Post autor: marekb »

to sie równa 28 ?
ODPOWIEDZ