Witam wszystkich użytkowników
Jestem tu od dzis i na pewno zostane na długo.Dzisiaj rozpoczeliśmy w szkolewalca i stożka i potrzebuje pomocy,Dostałem 2str a4 do rozwiazania i jedna zrobiłem a II nie daje rady rozwiązać ;/ Może ktoś mi pomóc ?
Przepraszam że w postaci foto ale piszę klawiaturą ekranową więc przepisywanie tego zajeło by mi mnóstwo czasu którego nie mam.
Troche zadań
- De Moon
- Użytkownik
- Posty: 379
- Rejestracja: 5 kwie 2008, o 00:49
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 43 razy
Troche zadań
1)
r = 8cm
h = 6 cm
\(\displaystyle{ V = Pp h}\) ; gdzie \(\displaystyle{ Pp = \Pi r^2}\)
To z gwiazdką:
Zamień jednostki na decymetry.
Policz pole podstawy w obu przypadkach.
Policz promień w obu przypadkach.
Policz pole całkowite.
r = 8cm
h = 6 cm
\(\displaystyle{ V = Pp h}\) ; gdzie \(\displaystyle{ Pp = \Pi r^2}\)
To z gwiazdką:
Zamień jednostki na decymetry.
Policz pole podstawy w obu przypadkach.
Policz promień w obu przypadkach.
Policz pole całkowite.
Troche zadań
Możesz jakoś jasniej troszke ;> bo nie czaje ;/ Wiem że to pewnie łatwe ale z matmy jetem zielony ;(