oblicz ile wynosi 21% kwoty
a) 400 zł
b) 850 zł
c) 1500 zł
znajdź liczbę jeśli jej
a) 5% to 40
b) 120% to 360
c) 8% to 18
ile wynoszą procenty
- Artist
- Użytkownik
- Posty: 865
- Rejestracja: 27 sty 2008, o 21:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 239 razy
ile wynoszą procenty
a)
\(\displaystyle{ 400 \cdot 0,21=84}\)
b)
\(\displaystyle{ 850 \cdot 0,21=178,5}\)
c)
\(\displaystyle{ 1500 \cdot 0,21=315}\)
1.
\(\displaystyle{ 40 \cdot \frac{100}{5}=800}\)
2.
\(\displaystyle{ 360 \cdot \frac{100}{120}=300}\)
3.
\(\displaystyle{ 18 \cdot \frac{100}{8}=225}\)
\(\displaystyle{ 400 \cdot 0,21=84}\)
b)
\(\displaystyle{ 850 \cdot 0,21=178,5}\)
c)
\(\displaystyle{ 1500 \cdot 0,21=315}\)
1.
\(\displaystyle{ 40 \cdot \frac{100}{5}=800}\)
2.
\(\displaystyle{ 360 \cdot \frac{100}{120}=300}\)
3.
\(\displaystyle{ 18 \cdot \frac{100}{8}=225}\)