Prostopad loscian

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
kasiunia 24...
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 kwie 2009, o 10:15
Płeć: Kobieta
Podziękował: 3 razy

Prostopad loscian

Post autor: kasiunia 24... »

Wyznacz przekątną prostopadłoscianu o wymiarach 2x3x5
kaszubki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 867
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 13:35
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 78 razy

Prostopad loscian

Post autor: kaszubki »

d=\(\displaystyle{ \sqrt{a^{2}+b^{2}+c^{2}}}\).
d=\(\displaystyle{ \sqrt{4+9+25} = \sqrt{38}}\).
ODPOWIEDZ