Pole powierzchni całkowitej stożka
- Gacuteek
- Użytkownik
- Posty: 1075
- Rejestracja: 13 mar 2008, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 272 razy
Pole powierzchni całkowitej stożka
\(\displaystyle{ P=\Pi r ^{2}+\Pi r l}\)
\(\displaystyle{ cos30= \frac{ \sqrt{3} }{2}= \frac{r}{6}}\)
\(\displaystyle{ r=3 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ l=6}\)
wystarczy podstawić do wzoru.
\(\displaystyle{ cos30= \frac{ \sqrt{3} }{2}= \frac{r}{6}}\)
\(\displaystyle{ r=3 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ l=6}\)
wystarczy podstawić do wzoru.