okregi

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
oker15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 22 lut 2009, o 13:34
Płeć: Mężczyzna

okregi

Post autor: oker15 »

stosunek dlugosci dwoch okregow stycznych zewnetrznie wynosi 4:9 a odleglosc miedzy srodkami wynosi 17 cm oblicz dlugosc promieni tych okregow
gra18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 21 mar 2009, o 14:28
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

okregi

Post autor: gra18 »

stosunek obwodów?
abc666

okregi

Post autor: abc666 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} r_1+r_2=17\\
4 \cdot 2 \cdot \pi \cdot r_1=7 \cdot 2 \cdot \pi \cdot r_2\end{cases}}\)
oker15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 22 lut 2009, o 13:34
Płeć: Mężczyzna

okregi

Post autor: oker15 »

czy mógłbym poprosić o obliczenia do tego zadania
ODPOWIEDZ