Bryła -pole
Bryła -pole
oblicz pole i objetość bryły powstałej przez obrot trapezu równoramiennego o podstawach 12cm i 8 cm oraz wysokosci 2 cm wokół jego osi symetrii.mam objętość nie mam pola
-
- Użytkownik
- Posty: 385
- Rejestracja: 27 maja 2007, o 19:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 65 razy
Bryła -pole
Prawdopodobnie masz problem z obliczeniem pola powierzchni bocznej tej bryły
Zrób rysunek.
Przedłuż ramiona, (powstaną dwa stożki)
Oblicz powierzchnie boczną dużego i małego stożka.
Pole powierzchni bocznej dużego stozka - pole powierzchni bocznej małego stożka = pole powierzchni bocznej Twojej bryły
Jeżeli coś jest niejasne - pisz
Zrób rysunek.
Przedłuż ramiona, (powstaną dwa stożki)
Oblicz powierzchnie boczną dużego i małego stożka.
Pole powierzchni bocznej dużego stozka - pole powierzchni bocznej małego stożka = pole powierzchni bocznej Twojej bryły
Jeżeli coś jest niejasne - pisz
- nadle?niczy
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 20 mar 2009, o 17:11
- Płeć: Mężczyzna
Bryła -pole
Niech C oznacza pole obszaru zamalowanego na czerwono, Z pole obszaru koloru żółtego, N zaś pole obszaru niebieskiego. Średnice kół wynoszą odpowiednio 6, 4, 4, 2. Które z poniższych stwierdzeń są prawdziwe????
a) C+ N= 9∏
b) Z+ N=36∏
c) Z= C
d) 2Z=3C
e) 3Z=2C
obrazek w moim zdjeciu
Z góry sedeczne dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a) C+ N= 9∏
b) Z+ N=36∏
c) Z= C
d) 2Z=3C
e) 3Z=2C
obrazek w moim zdjeciu
Z góry sedeczne dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!