objetosc graniastoslupa
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 15 lis 2008, o 15:32
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gdzieś
- Podziękował: 13 razy
objetosc graniastoslupa
podstawa graniastoslupa prostego jest romb przekatne rombu maja 6cm i 8 cm dlugosci oblicz objetosc graniastoslupa
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 15 lis 2008, o 15:32
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gdzieś
- Podziękował: 13 razy
objetosc graniastoslupa
nie ominelam linijke
(...)krotszza przekatna graniastoslupa ma 10cm dlugosci
-- 17 marca 2009, 15:27 --
nie ominelam linijke
(...)krotszza przekatna graniastoslupa ma 10cm dlugosci-- 17 marca 2009, 15:27 --nie ominelam linijke
(...)krotszza przekatna graniastoslupa ma 10cm dlugosci
(...)krotszza przekatna graniastoslupa ma 10cm dlugosci
-- 17 marca 2009, 15:27 --
nie ominelam linijke
(...)krotszza przekatna graniastoslupa ma 10cm dlugosci-- 17 marca 2009, 15:27 --nie ominelam linijke
(...)krotszza przekatna graniastoslupa ma 10cm dlugosci
-
- Użytkownik
- Posty: 385
- Rejestracja: 27 maja 2007, o 19:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 65 razy
objetosc graniastoslupa
Z Pitagorasa możesz obliczyć H graniastosłupa
\(\displaystyle{ 6 ^{2} + H ^{2} = 10 ^{2}}\)
\(\displaystyle{ H = 8}\) (trójkąt pitagorejski)
V = Pole podstawy * wysokość graniastosłupa
\(\displaystyle{ 6 ^{2} + H ^{2} = 10 ^{2}}\)
\(\displaystyle{ H = 8}\) (trójkąt pitagorejski)
V = Pole podstawy * wysokość graniastosłupa