Objętość stożka

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
evi1981
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 16 mar 2009, o 20:44
Płeć: Kobieta

Objętość stożka

Post autor: evi1981 »

Pole powierzchni bocznej stożka jest równe 50 \(\displaystyle{ \pi}\), a tworząca jest dłuższa od promienia podstawy o 5. Wyznacz objętość stożka.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, o 13:53 przez evi1981, łącznie zmieniany 1 raz.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Objętość stożka

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ \pi r l=50\pi}\) oraz \(\displaystyle{ r+5=l}\)
ODPOWIEDZ