Pole powierzchni bocznej....
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 5 kwie 2008, o 16:33
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gorlice
- Podziękował: 5 razy
Pole powierzchni bocznej....
Pole powierzchni bocznej walca jest rowne 48Pi, a jego objetosc 96Pi. Wyznacz dl promienia podstawy i wysokosci walca.
-
- Użytkownik
- Posty: 385
- Rejestracja: 27 maja 2007, o 19:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 65 razy
Pole powierzchni bocznej....
Prosty układ ułożyć i rozwiązać, to nie takie trudne, następnym razem próbuj sama
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2 \pi r \cdot H = 48 \pi \\ \pi r ^{2} \cdot H = 96 \pi \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2 \pi r \cdot H = 48 \pi \\ \pi r ^{2} \cdot H = 96 \pi \end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 5 kwie 2008, o 16:33
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gorlice
- Podziękował: 5 razy
Pole powierzchni bocznej....
i znow mam problemy z ukl rownan i ktos zostawia mnie z tym....moze nie trudne dla Ciebie bez urazy....ale no nie potrafie tego rozw....bylabym wdzieczna za rozw