Długość krawędzi czworościanu.

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Mortimes
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 5 mar 2009, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 1 raz

Długość krawędzi czworościanu.

Post autor: Mortimes »

Czworościan foremny ma objętość równą \(\displaystyle{ 2 \sqrt{2}}\).
Jaką długość ma krawędź tego czworościanu?

Bardzo proszę o pomoc.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Długość krawędzi czworościanu.

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ V=\frac{a^3 \sqrt 2}{12}}\)
ODPOWIEDZ