obl. v i pole bryły

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
megii94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 17:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 12 razy

obl. v i pole bryły

Post autor: megii94 »



oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej bryły, której siatke przedstawiono na rys.

przyklad a woogle nie wiem
a b próbowałam ale wyszlo mi inaczej niż w odpowiedziach! wiec źle


prosze o wytlumaczenie
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

obl. v i pole bryły

Post autor: Kartezjusz »

masz dany promień=4 i kąt przekątnej powierzchni bocznej bocznej.
Pole podstawy \(\displaystyle{ 16\pi}\) obwód podstawy \(\displaystyle{ 8\pi}\)wysokość walca
\(\displaystyle{ 4\pi}\) V=\(\displaystyle{ 64(\pi)^{3} P=32 + 32(\pi)^{2}}\)
ODPOWIEDZ