Przekrój osiowy walce .....
Przekrój osiowy walce .....
Przekrój osiowy walca jest prostokątem o wymiarach 3*5. Jaka jest objętość i pole powierzchni tego walca?
- Natasha
- Użytkownik
- Posty: 986
- Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 97 razy
- Pomógł: 167 razy
Przekrój osiowy walce .....
Są dwie możliwości:
I
\(\displaystyle{ h=3}\)
\(\displaystyle{ r=2,5}\)
II
\(\displaystyle{ h=5}\)
\(\displaystyle{ r=1,5}\)
Teraz tylko podstawić do wzorów.
I
\(\displaystyle{ h=3}\)
\(\displaystyle{ r=2,5}\)
II
\(\displaystyle{ h=5}\)
\(\displaystyle{ r=1,5}\)
Teraz tylko podstawić do wzorów.