malowana powierzchnia
malowana powierzchnia
lakierem z puszki o pojemności 0,75 l pomalowano 12m^2 powierzchni. oblicz ile milimetrów ma otrzymana warstwa lakieru.
-
- Użytkownik
- Posty: 374
- Rejestracja: 28 sty 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 39 razy
malowana powierzchnia
V = 0,75 l = 0,75 \(\displaystyle{ dm^3}\) = 0,75 * 100 mm * 100 mm * 100 mm = 750000\(\displaystyle{ mm^3}\)
S = 12 \(\displaystyle{ m^2}\) = 12 * 1000 mm * 1000 mm = 12000000 \(\displaystyle{ mm^2}\)
szukana grubość to \(\displaystyle{ \frac{V}{S}}\) = \(\displaystyle{ 0,0625}\)
Mam nadzieję ze nie pomyliłem się w przeliczaniu
S = 12 \(\displaystyle{ m^2}\) = 12 * 1000 mm * 1000 mm = 12000000 \(\displaystyle{ mm^2}\)
szukana grubość to \(\displaystyle{ \frac{V}{S}}\) = \(\displaystyle{ 0,0625}\)
Mam nadzieję ze nie pomyliłem się w przeliczaniu