witam czy ktoś mógłby mi krok po kroku wyciągnąć z tego wzoru "a" ?
wzór na kąt w podstawie ostrosłupa
- Natasha
- Użytkownik
- Posty: 986
- Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 97 razy
- Pomógł: 167 razy
wzór na kąt w podstawie ostrosłupa
\(\displaystyle{ Pb= \frac{\alpha}{360 ^{\circ} }*\pi*l ^{2}/*360 ^{\circ}}\)
\(\displaystyle{ Pp * 360 ^{\circ} = \alpha \pil ^{2} /:\pi*l ^{2}}\)
\(\displaystyle{ \alpha = \frac{Pp * 360 ^{\circ}}{\pi*l ^{2}}}\)
\(\displaystyle{ Pp * 360 ^{\circ} = \alpha \pil ^{2} /:\pi*l ^{2}}\)
\(\displaystyle{ \alpha = \frac{Pp * 360 ^{\circ}}{\pi*l ^{2}}}\)