pole powierzchni całkowitej czworościany foremnego
-
- Użytkownik
- Posty: 101
- Rejestracja: 1 mar 2008, o 16:31
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
- Podziękował: 31 razy
pole powierzchni całkowitej czworościany foremnego
Oblicz pole powierzchni całkowitej czworościany foremnego o objętości równej 18 \(\displaystyle{ \sqrt[]{2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 343
- Rejestracja: 12 paź 2007, o 19:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piastów /Warszawa
- Pomógł: 64 razy
pole powierzchni całkowitej czworościany foremnego
\(\displaystyle{ V= \frac{ \sqrt{2}}{12}a^3}\)
\(\displaystyle{ P _{p}= \sqrt{3}a^2}\)
\(\displaystyle{ P _{p}= \sqrt{3}a^2}\)