Ramiona kąta \(\displaystyle{ \alpha = 60}\) stopni przecięto prostą \(\displaystyle{ p}\) prostopadłą do jednego z ramion kąta \(\displaystyle{ \alpha}\) i wpisano dwa koła styczne do obu ramion kąta \(\displaystyle{ \alpha}\) i do prostej \(\displaystyle{ p}\). Znajdź stosunek pól tych kół.
PS: Jak sie robi "stopnie" w Latex'ie?
Stosunek kół wpisanych w ramiona kąta
-
- Użytkownik
- Posty: 16323
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3245 razy
Stosunek kół wpisanych w ramiona kąta
https://matematyka.pl/97673.htm
A stopień ja wpisuje jako potęgę o wykładniki małej literki o
\(\displaystyle{ ^o}\)
A stopień ja wpisuje jako potęgę o wykładniki małej literki o
\(\displaystyle{ ^o}\)