wysokość trójkąta równobocznego
- marcinn12
- Użytkownik
- Posty: 882
- Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 61 razy
- Pomógł: 193 razy
wysokość trójkąta równobocznego
\(\displaystyle{ P= \frac{a ^{2} \sqrt{3} }{4}}\)
\(\displaystyle{ 100 = \frac{a ^{2} \sqrt{3} }{4}}\)
Obliczasz a, a poźniej do wzory na wysokość: \(\displaystyle{ h= \frac{a \sqrt{3} }{2}}\)
\(\displaystyle{ 100 = \frac{a ^{2} \sqrt{3} }{4}}\)
Obliczasz a, a poźniej do wzory na wysokość: \(\displaystyle{ h= \frac{a \sqrt{3} }{2}}\)