Romb
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 paź 2008, o 11:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Nowy Sącz
- Podziękował: 8 razy
- Justka
- Użytkownik
- Posty: 1680
- Rejestracja: 25 sty 2007, o 12:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 579 razy
Romb
\(\displaystyle{ \begin{cases} 4a=40 \\ e+f=28 \\ (\frac{1}{2}e)^2+(\frac{1}{2}f)^2=a^2 \end{cases} \iff
\begin{cases} a=10 \\ e=12 \\ f= 16 \end{cases}}\)
I pole wiadomo:
\(\displaystyle{ P=\frac{1}{2}ef}\)
\begin{cases} a=10 \\ e=12 \\ f= 16 \end{cases}}\)
I pole wiadomo:
\(\displaystyle{ P=\frac{1}{2}ef}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 paź 2008, o 11:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Nowy Sącz
- Podziękował: 8 razy