Wskaż poprawną odpowiedź

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
prs613
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 153
Rejestracja: 22 wrz 2008, o 17:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z miasta
Podziękował: 147 razy

Wskaż poprawną odpowiedź

Post autor: prs613 »

Trzy cylindryczne słoiki umieszczono wewnątrz cylindrycznego garnka. Średnica podstawy każdego słoika wynosi 12 cm. Zatem promień podstawy garnka musi mieć długość równą co najmniej

a) \(\displaystyle{ (6+4\sqrt{3}) cm}\);
b) \(\displaystyle{ (6+2\sqrt{3})cm}\);
c) \(\displaystyle{ (12+8\sqrt{3})cm}\)

Wskaż poprawną odpowiedź.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Wskaż poprawną odpowiedź

Post autor: piasek101 »

To :
a)
ODPOWIEDZ